sâmbătă, 6 decembrie 2014

Prajitura cu visine si mascarpone



Au venit sarbatorile si incepem sa ne gandim tot mai mult la surprize pentru cei dragi. Pentru ca pe mine deja a inceput sa ma cuprinda atmosfera de sarbatoare, m-am gandit azi la o prajitura simpla si delicioasa de ciocolata cu visine, mascarpone si frisca, perfecta de savurat langa semineu alaturi de prieteni si familie.

Aluatul de baza merge si pentru cupcakes, asa ca puteti alege si alta forma de prezentare. Have fun baking :)

Ingrediente blat:
  • 2 oua
  • 3 sferturi cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1,5 cani faina
  • praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 5 linguri cacao
  • 4 linguri gem de visine/ cirese
Crema:
  • o cutie mascarpone
  • o cutie frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri gem de visine (optional, daca doriti un pic de culoare si in crema)
Decor:
  • 4-5 linguri visine/cirese din gem

Incepem cu pregatitea aluatului:

Mixam ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul. Adaugam treptat ingredientele lichide si amestecam usor pentru incorporare. Procedam la fel si cu ingredientele solide, iar la sfarsit incorporam cu o spatula visinele. 

Preincalzim cuptorul, tapetam forma/formele cu hartie de copt si turnam aluatul. Lasam la cuptor aproximativ 20-25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea, la 180 grade ori la foc mediu, 30-35 minute pentru cuptorul cu gaz.

Cat timp se coace prajitura trecem la pregatirea cremei. Amestecam mascarpone cu zaharul si frisca batuta si incorporam la final gemul amestecand usor. Daca doriti o crema alba si fina, care sa duca cu gandul la zapada de afara, nu mai adaugati gem. Oricum vom adauga la final, cand ornam prajitura si astfel contrastul va fi unul mai intens.



Dupa ce blatul s-a racit complet puteti incepe decorarea prajiturii. Taiati blatul in 2 straturi cat mai egale. Daca aveti probleme cu aceasta etapa, puteti coace blatul si in 2 tavi pentru a va fi mai usor la asamblare. Datorita gemului din aluat blatul nu trebuie sa iasa uscat sau aerat ca la pandispan, ci din contra potrivit de moale si consistent. Ornati treptat fiecare strat cu crema si visine si gata prajitura :) 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu