marți, 30 decembrie 2014

Tarta cu mere caramelizate si portocala

Prajitura nr 2 de astazi, o tarta delicioasa cu mere caramelizate si aluat cu coaja de portocale, dupa reteta lui Jamie Oliver


O alta reteta usor de preparat, ca sa avem cat mai mult timp pentru celelalte pregatiri. De altefel, o puteti prepara, dupa preferinte, ca o tarta mare in tava de tort sau ca mini tarte, in tava de briose sau cupcakes. Va iesi un blat usor pufos si foarte aromat datorita portocalei.

Ingrediente:
- 5-6 mere verzi
- 1 portocala
- 4-5 linguri zahar

Pentru aluat:

- 2 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 3 linguri lapte
- 3 linguri suc de portocala
- 6 linguri ulei
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf de sare
- cam o lingurita coaja de portocala, superficial rasa

Taiem merele cubulete, le caramelizam impreuna cu zaharul, putin suc de portocala si le mutam in tava de copt. Eu am adaugat si la mere putina coaja de portocala pentru mai multa aroma, dar puteti sa nu mai puneti daca nu doriti.

Pentru pregatirea aluatului se bat ouale cu zaharul intr-un bol, se adauga ingredientele uscate, apoi laptele, sucul de portocale si uleiul si se amesteca bine.

Se pune aluatul in tava peste mere si se lasa la copt la temperatura medie cam 25-30 min sau pana iese scobitoarea uscata cand incercati blatul.

Dupa coacere, se rastoarna tava sa vina merele deasupra. Se poate servi cu glazura de ciocolata si o lingura de smantana sau frisca deasupra.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu