duminică, 28 iunie 2015

Madlene delicioase cu coacaze rosii


Daca va aflati aici probabil stiti deja ca sunt adepta retetelor delicioase si usor de preparat. Si daca ar fi sa fac un top, cred ca reteta asta ar lua premiul pentru cea mai simpla si uimitor de gustoasa reteta de pana acum :) 

Aceste prajiturele mici, pufoase la interior si crocante pe margine, au fost inventate de francezi si la noi sunt mai mult cunoscute sub denumirea de briose, gasindu-se in comert sub mai multe forme. Insa la origine, aceste prajiturele au forma de scoica iar francezii se dau in vant dupa ele, incat practic fac parte din meniul lor zilnic. Inainte de a incerca retata, trebuie sa va previn, timpul de preparare este aproape direct proportional cu viteza de disparitie a prajiturelelor din farfurie dupa ce sunt gata :) Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 22-24 prajiturele. Iar formele de madlene am reusit sa le gasesc in Bamboo, dupa indelungi cautari :)
Ingrediente:
  • 2 oua
  • 130 grame unt
  • 150 grame zahar pudra
  • 150 grame faina
  • 2 linguri estenta de rom sau lichior de fructe
  • 4 linguri coacaze rosii (la fel de bine merg si afinele)
Preparare:
  • Se amesteca faina cu zaharul si ouale. Untul se topeste, se lasa sa se raceasca un pic, se toarna peste faina si se amesteca bine compozitia.
  • Se adauga esenta sau lichiorul si fructele spalate si uscate. Se amesteca pana la incorporare, de preferat cu o lingura pentru a pastra fructele intregi.
  • Se toarna aluatul in forme si se coc timp de 13-15 min la 190 grade, pana observam ca incep sa se rumenesca putin. 
  • Se lasa in forme sa se raceasca putin si se servesc cu miere sau sirop de artar. 
Merg de minune cu cafea sau ceai! Dupa ce le gustati, va asigur ca nu veti mai cumpara niciodata din comert :)  Have fun baking!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu