Iubitorii de ciocolata vor adora aceasta prajitura! Si ce nu e de iubit la o asa prajitura, din blat moale de ciocolata si cu ciocolata topita in interior? :)
Veti fi surprinsi de aroma subtila de alcool si de textura incredibil de moale si insiropata a acestui desert minune, preferat de bucatarii Masterchef din lume. Si culmea, nu necesita decat putina atentie sporita la copt...in rest...garantez ca veti impresiona pe toata lumea cand veti marturisi ca este o prajitura facuta in casa si nu una cumparata de la marile cofetarii!
Ingrediente:
- 250 gr ciocolata neagra
- 200 gr unt
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 lingura whisky/crema de whisky
- 1 lingura esenta vanilie
- 1 praf de sare
Metoda de preparare:
Veti avea nevoie de forme micute de copt, din acelea tip cupcakes, briose, muffins.
Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul. Batem ouale cu sarea si zaharul, le adaugam peste ciocolata topita si amestecam bine cu telul.
Incorporam faina si omogenizam usor. Adaugam whisky si vanilia.
Preincalzim cuptorul la 200 grade si coacem 12-13 minute, apoi le lasam 2 minute la odihnit. Cheia prajiturii sta in coacerea ei. Nu va speriati daca pare moale in interior, exact asta este ideea, sa fie moale in interior si coapta pe margine. Daca vi se pare ca este totusi prea moale si nu o puteti rasturna pe farfurie, mai lasati-o 1-2 minute la copt, urmarind cu atentie sa nu o coaceti prea mult. Serviti cu zahar pudra/ fructe rosii/ nuci caramelizate/ ciocolata alba topita etc. Remember, just have fun baking! :)
Si daca vi se pare ca atata ciocolata poate prezenta un pericol ridicat de murdarie in bucatarie, am sa va spun ca aveti dreptate. Dar o sa va spun si unul din secretele mele in bucatarie. Bonux 3 in 1 :) Este unul dintre ajutoarele mele de nadejde in business si in bucatarie. Creme, ciocolata, sos de fructe...nu stiu ce m-as face fara un detergent pe care sa ma pot baza :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu