joi, 18 iunie 2015

Prajitura cu lamaie si inghetata

O reteta originala a celebrului Ritz Carlton Hotel

Ce spuneti de o prajitura care sa mearga perfect cu inghetata intr-o zi torida de vara? Si nu orice prajitura, ci una celebra, super moale si delicioasa!

Fara alte introduceri, va prezint azi o reteta valoroasa, pe care am fost foarte incantata sa o descopar si sa o reproduc. Este o reteta care dateaza din anul 1920, se pregatea la ora ceaiului si se servea cu inghetata. Nu se face deloc greu si nici nu necesita ingrediente speciale. Veti avea nevoie de:

Ingrediente:

  • 3 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita sare
  • 3 cani zahar
  • 1.5 cana unt (puteti folosi si ulei dar este preferat untul)
  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 1 cana lapte
  • 6 lingurite zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie rasa
* este important sa folosim aceeasi cana ca si masura. Eu am folosit una obisnuita, de 250 ml.

Metoda de preparare:

Incepem cu pregatirea formei de copt. Pentru a pastra ideea originala a retetei, veti avea nevoie de o forma bound, care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Amestecam faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas batem zaharul cu untul si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adaugam amestecul de faina in 3 parti, alternand cu laptele, incepand si sfarsind cu faina. Mixam la viteza mica, adaugam coaja si sucul de lamaie.

Punem compozitia in forma si dam la cuptor pentru aproximativ 55 min la 180 grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie sa iasa complet curata daca este introdusa in mijlocul prajiturii. Se lasa 15 minute in tava la racit, apoi se scoate prajitura si se lasa sa se racoreasca bine.

Se serveste cu inghetata de vanilie sau lamaie pentru un gust mai racoritor, perfect pentru zilele calduroase de vara. Si pentru ca nu am rezistat sa incerc si o alta prezentare, aveti mai jos si varianta facuta de Paste, unde am pus inghetata la mijloc si am glazurat prajitura cu ciocolata :) Un deliciu! Have fun baking!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu