joi, 6 noiembrie 2014

Minichoux-uri cu ciocolata

Reteta pentru un desert simplu si delicios

Aceste prajiturele sunt perfecte daca aveti pofta de ceva dulce, daca vin prietenii in vizita sau daca vreti sa le faceti copiilor o surpriza dulce. Se pot servi simple, ornate cu nuca de cocos ori bilute de ciocolata, glazurate cu topping, frisca sau orice altceva va permite imaginatia. 

Din ingredientele de mai jos ies aproximativ 35 de prajiturele. Daca vi se par prea putine, pentru ca nu vor rezista prea mult, va asigur, dublati cantitatile ingredientelor. Veti avea nevoie de:

  • Pentru crema:
- 130 ml smantana pentru frisca
- 200 grame ciocolata sau cuvertura amaruie (70% cacao)
- 65 grame unt
- putina esenta de rom, dupa preferinta
  • Pentru aluat:
- 125 ml lapte
- 60 gr unt
- o lingurita de zahar
- putina sare
- 100 gr faina
- 3 oua


  • Preparare: 

Incepem cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca si sa se ingroase la frigider. Se incinge smantana pentru frisca la foc mediu si se ia de pe foc inainte de a ajunge la clocotire. Se adauga ciocolata maruntita/ cuvertura, untul si se amesteca bine pana se incorporeaza complet. Se lasa crema la racit in frigider pana se intareste si se incepe pregatirea aluatului.

Intr-o craticioara se dau in clocot laptele, untul, sarea si zaharul apoi se adauga toata faina deodata si se amesteca cu o lingura de lemn, la foc mic, pana cand aluatul se desprinde de pe fundul craticioarei. Se ia de pe foc si se incorporeaza un ou. Se lasa coca putin la racit si se adauga pe rand ouale ramase. In functie de dimensiunea oualelor, daca vi se pare ca este prea moale compozitia, mai adaugati putina faina si amestecati bine pentru incorporare. Consistenta trebuie sa semene cu aceea a unei creme groase.

Preincalziti cuptorul la 220 grade, puneti compozitia intr-o punga pentru ornat si spritati sub forma de gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nu uitati sa lasati putina distanta intre gramajoare pentru ca vor creste la coacere. Inainte de a le introduce la cuptor, acestea se stropesc cu putina apa rece. Se coc pentru aproximativ 25-30 min si se lasa la racit inainte de a le taia in jumatate pe orizontala. Se mixeaza crema de la frigider si se foloseste pentru a umple gogoselele. Se orneaza dupa gust si preferinte.

Super simplu, nu? :)
Have fun baking!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu