Suntem in luna februarie si continuam sa ne iubim! Daca dupa Valentine's day multa lume m-a intrebat de retetele din oferta, m-am gandit sa ma grabesc sa le scriu inainte de Dragobete :) De fapt, sunt potrivite oricand avem pofta de ceva dulce sau vrem sa facem o surpriza placuta cuiva.
Din reteta asta se pot face atat varianta cu vanilie si crema de ciocolata hazelnut, cat si cea cu blat de cacao si crema de frisca.

- 2 oua (le lasam putin la temperatura camerei inainte de a incepe)
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 3/4 cana lapte (aceeasi dimensiune de cana la toate ingredientele)
- 1,5 cani faina
- 1 lingurita praf copt + 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu pentru prajituri (daca nu aveti, o sa va iasa si fara)
- pentru blatul de cacao- 2 lingurite scortisoara
- 3-4 lingurite cacao
- puteti adauga si 2-3 linguri visine/cirese din dulceata
- puteti adauga si 2-3 linguri visine/cirese din dulceata
- pentru blatul de vanilie - nu mai adaugam scortisoara si cacao, ci putina esenta de vanilie- vreo 2 lingurite si inca vreo 3 de faina.
- Se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si isi dubleaza volumul.
- Adaugam ingredientele lichide si amestecam usor pt incorporare.
- Adaugam igredientele solide,combinate inainte, amestecam la fel.
- La sfarsit incorporam cu o spatula visinele/ ciresele daca e cazul.
- Incalzim cuptorul 5 minute inainte de a introduce prajiturile umplute 3/4 in forme si coacem la 180° / temperatura medie, 20-25 minute sau pana iese scobitoarea curata cand incercam blatul.
- Le lasam 5 minute la racit in forme apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca complet. Inainte de a le pune crema, puteti folosi un cutit de scos samburi pentru mar si creati o mica adancitura si in interiorul prajiturii, pe care sa o umpleti cu crema.

Pentru crema de frisca si branza:
- 1 cutie frisca likida si 3 linguri zahar (dupa gust) se bat, apoi adaugam 3 linguri pline branza fina tip philadellphia batuta cu 3 pliculete zahar vanilat inainte (la fel dupa gust, dar atentie ca am batut si frisca cu zahar inainte)

Pentru crema de ciocolata hazelnut luam 1/2 din crema de frisca si adaugam 3 linguri finetti/ nutella (dupa gust) si 1-2 lingurite de cacao.
Pentru ornat puteti adauga o semnatura proprie prajiturilor :) Puteti folosi dupa preferinte: nuca de cocos, ciocolata rasa sau topita, cirese sau visine din dulceata, alune sau nuci caramelizate, bucatele de snikers etc. Lasati-va imaginatia sa se joace :) Have fun baking!
Pont: prajiturile vor fi si mai bune daca vor sta un timp la frigider inainte de a fi servite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu