Suntem in luna februarie si continuam sa ne iubim! Daca dupa Valentine's day multa lume m-a intrebat de retetele din oferta, m-am gandit sa ma grabesc sa le scriu inainte de Dragobete :) De fapt, sunt potrivite oricand avem pofta de ceva dulce sau vrem sa facem o surpriza placuta cuiva.
Din reteta asta se pot face atat varianta cu vanilie si crema de ciocolata hazelnut, cat si cea cu blat de cacao si crema de frisca.
Pentru cupcakes avem nevoie de:
- 2 oua (le lasam putin la temperatura camerei inainte de a incepe)
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 3/4 cana lapte (aceeasi dimensiune de cana la toate ingredientele)
- 1,5 cani faina
- 1 lingurita praf copt + 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu pentru prajituri (daca nu aveti, o sa va iasa si fara)
- 2 oua (le lasam putin la temperatura camerei inainte de a incepe)
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 3/4 cana lapte (aceeasi dimensiune de cana la toate ingredientele)
- 1,5 cani faina
- 1 lingurita praf copt + 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu pentru prajituri (daca nu aveti, o sa va iasa si fara)
- pentru blatul de cacao- 2 lingurite scortisoara
- 3-4 lingurite cacao
- puteti adauga si 2-3 linguri visine/cirese din dulceata
- puteti adauga si 2-3 linguri visine/cirese din dulceata
- pentru blatul de vanilie - nu mai adaugam scortisoara si cacao, ci putina esenta de vanilie- vreo 2 lingurite si inca vreo 3 de faina.
- Se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si isi dubleaza volumul.
- Adaugam ingredientele lichide si amestecam usor pt incorporare.
- Adaugam igredientele solide,combinate inainte, amestecam la fel.
- La sfarsit incorporam cu o spatula visinele/ ciresele daca e cazul.
- Incalzim cuptorul 5 minute inainte de a introduce prajiturile umplute 3/4 in forme si coacem la 180° / temperatura medie, 20-25 minute sau pana iese scobitoarea curata cand incercam blatul.
- Le lasam 5 minute la racit in forme apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca complet. Inainte de a le pune crema, puteti folosi un cutit de scos samburi pentru mar si creati o mica adancitura si in interiorul prajiturii, pe care sa o umpleti cu crema.
Pentru crema de frisca si branza:
- 1 cutie frisca likida si 3 linguri zahar (dupa gust) se bat, apoi adaugam 3 linguri pline branza fina tip philadellphia batuta cu 3 pliculete zahar vanilat inainte (la fel dupa gust, dar atentie ca am batut si frisca cu zahar inainte)
Pentru crema de ciocolata hazelnut luam 1/2 din crema de frisca si adaugam 3 linguri finetti/ nutella (dupa gust) si 1-2 lingurite de cacao.
Pentru ornat puteti adauga o semnatura proprie prajiturilor :) Puteti folosi dupa preferinte: nuca de cocos, ciocolata rasa sau topita, cirese sau visine din dulceata, alune sau nuci caramelizate, bucatele de snikers etc. Lasati-va imaginatia sa se joace :) Have fun baking!
Pont: prajiturile vor fi si mai bune daca vor sta un timp la frigider inainte de a fi servite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu