luni, 26 ianuarie 2015

Raffaello home-made

Printre cele mai simple bomboane de facut acasa


In agitatia pregatirii ultimului candy bar, am uitat sa fac mai multe poze acestor mici delicii, dar pentru ca au fost un real succes si am tot fost intrebata de metoda de preparare, am decis ca isi merita cu siguranta locul aici :)

Din urmatoarele ingrediente ar trebui sa va iasa cel putin 40 de bucati:
  • 250 grame fulgi de cocos
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr unt buna calitate
  • 100 ml smantana pentru frisca
  •  40 bucati alune de padure
  • 1-2 linguri zahar pudra optional

Se pun la topit ciocolata cu smantana dulce intr-o craticioara. Dupa ce s-a topit ciocolata, se ia vasul de pe foc, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca bine pana ce compozitia devine omogena. Se adauga 200 grame din fulgii de cocos si se incorporeaza bine. Restul fulgilor de cocos ii pastram pentru ornare.

Se lasa compozitia rezultata la racit cel putin 15 minute la frigider. Se formeaza apoi bilute cu lingura, se adauga cate o aluna in mijloc, se rostogolesc prin fulgii de cocos si se lasa la frigider pana la servire. 

Daca nu aveti prin casa alune de padure dar va face cu ochiul acest desert, nu va faceti griji... bombonelele vor iesi la fel de bune si fara alune. Sunt usoare, delicioase si se fac destul de repede. Bon appetit :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu