Din categoria inspiratie pentru deserturi de sarbatoare, am testat zilele acestea o noua reteta de fursecuri si nu am ratat ocazia de a face si cateva poze :) In SUA aceste fursecuri sunt extrem de populare inca din anii 1920, insa in Europa sunt o prezenta destul de noua, cel mai des fiind intalnite la candy buffet-uri datorita multiplelor variante de prezentare.
Cel mai adesea se prezinta sub forma unui sandvici compus din doua fursecuri lipite intre ele cu diverse creme de branza proaspata, pudding, fructe, bezele etc, iar amatorii de deserturi aspectuoase au infinite posibilitati de ornare: de crema se pot lipi fulgi de ciocolata, perlute de zahar, alune, nuci sau fistic maruntit sau intreaga prajiturica poate fi acoperita cu o glazura de zahar sau ciocolata.
Daca va ganditi sa pregatiti ceva diferit si amuzant anul acesta pe langa dulciurile traditionale de Craciun, aceste fursecuri pot face deliciul copiilor sau se vor potrivi de minune la o petrecere.
Aluatul este o combinatie intre compozitia pentru briose si cea pentru fursecuri si se face din:
- 1 tableta ciocolata alba
- 100 gr unt moale
- 180 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- putina sare
- 2 oua
- 250 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 75 grame iaurt
- putin lapte daca mai este nevoie
Glazura se prepara din cateva linguri gem de caise, care se trece printr-o sita si se da in clocot circa 3 minute intr-o craticioara mica impreuna cu putina apa si putin zahar.
Se incepe cu topirea ciocolatei la bain-marie. Untul, zaharul, vanilia si praful de sare se bat cu mixerul pana se obtine o compozitie cremoasa in care se incorporeaza treptat ouale si ciocolata topita cu o lingura.
Se adauga faina si praful de copt, apoi se inglobeaza iaurtul si se amesteca totul pana cand se obtine un aluat neted. Daca pare prea tare aluatul, se mai adauga putin lapte.
Se preincalzeste cuptorul la 175 grade, se aseaza aluatul gramajoare in tava tapetata cu hartie si se lasa 15 minute la copt. Fursecurile trebuie sa fie patrunse dar inca moi cand se scot din cuptor si se lasa la racit inainte de a fi decorate.
Pot fi ornate cu glazura, dar merg la fel de bine si cu putin gem acrisor. Eu am folosit gem de mure aici, dar puteti incerca si cirese, visine sau caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu