In ton cu vremea ploioasa de noiembrie (de unde si numele :) si pornind de la aluatul placintei cu mere sau dovleac, mi-am propus ieri sa descopar o noua reteta si sa incerc o alta varianta a acestei prajituri. Am folosit asadar:
Aluatul 1
- 6 oua
- 18 linguri zahar
- 18 linguri ulei
- 18 linguri lapte/ apa
- 24 linguri faina
- 1 plic praf de copt
Aluat 2
- 1/3 din aluatul 1 rezultat
- 2 -3 linguri cacao pudra
- 3 linguri gem care sa se potriveasca cu ciocolata, cum ar fi de portocale, cirese sau coacaze.
- 2-3 linguri de apa daca mai este nevoie pentru a semana la consistenta cu aluatul initial
Glazura
- de cacao: 6 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, esenta rom, putina apa.
- de lamaie: 4 linguri zahar pudra, putin suc de lamaie
Sfatul meu: inainte de a va apuca de prajitura masurati cantitatile ingredientelor si asezati-le in ordinea folosirii.
Compozitie:
- Frecam ouale cu zaharul pana aproape isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt.
- Impartim aluatul rezultat in 2 sau 3 parti egale.
- Pregatim tava cu hartie de copt, turnam o parte din aluat si dam la cuptorul preincalzit timp de 10 min la 180 grade/ foc mediu. Intre timp ne intoarcem la restul de aluat.
* Pentru prajitura din poze eu am pregatit 3 parti de aluat, dar sunt sigura ca merge la fel de bine cu 2 si chiar asa ma gandeam sa incerc si urmatoarea reteta. 2 parti de aluat, una cu cappuccino... decorat cu glazura de cappuccino si alune maruntite.
4. Pentru aluatul 2 adaugam in compozitie cacao, gemul si apa daca mai este nevoie si amestecam bine pentru incorporare. Turnam totul in tava peste primul aluat care a stat deja in cuptor si mai lasam alte 10 min la copt.
5. Adaugam si ultima parte din aluat si lasam prajitura la cuptor 30-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
6. Lasam la racit si pregatim glazura. Amestecam bine ingredientele si glazuram abia dupa ce prajitura s-a racit complet. In poze, unde se vede glazura mai deschisa la culoare, am amestecat cele 2 glazuri in joaca si a iesit chiar ceva interesant, o glazura dulce-acrisoara de ciocolata. Se poate finisa, dupa preferinte, cu nuci caramelizate, nuca de cocos, frisca, alune etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu