M-am hotarat sa incep cu aceasta reteta pentru ca este una pe care am preparat-o de multe ori, chiar si la candy-bar-uri si a fost foarte apreciata de fiecare data.
Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 15 prajiturele, depinzand desigur si de cat de mult veti umple formele. De regula acestea se umplu cam 3/4 deoarece vor mai creste si in timpul coacerii sau daca aveti o lingura speciala pentru inghetata, 2 masuri cu aceasta vor fi suficiente.
Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat Pentru crema
- 3 oua -200 gr ciocolata alba/neagra amaruie
- 100 gr zahar -300 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata alba/ neagra
- 100 gr unt Pentru ornat
- 50 ml lapte - bilute/ ciocolata rasa;
- 1 banana (nu foarte mare) - fulgi de cocos;
- 1,5 cani faina - nuci/ alune caramelizate;
- 1 praf de copt - orice altceva va face placere
1. Se incepe cu prepararea cremei deoarece va fi nevoie sa stea ceva timp la frigider. Aceasta este cea mai simpla crema care se poate prepara si foarte buna la gust!
Se toarna intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata maruntita si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata. Atentie ca nu trebuie sa ajunga la clocotire, ci doar sa se topeasca ciocolata. Apoi se ia de pe foc, se lasa putin la racit si se baga la frigider pana cand se raceste foarte bine si se intareste. Asta e tot momentan!
Intre timp va puteti apuca de pregatirea aluatului. Veti reveni la crema inainte de ornarea prajiturilor, cand se scoate de la frigider si doar se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si perfecta de ornat :)
Cand am descoperit aceasta reteta, citisem ca trebuie lasata cateva ore la frigider inainte de a se mixa, dar eu am lasat-o pana cand am terminat de copt cupcakes, apoi putin la congelator pana cand s-au racit acestea si a iesit foarte bine crema.
2. Dupa ce ati bagat crema la racit, va puteti apuca de pregatirea aluatului.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se lasa putin la racit, apoi se adauga zaharul si se mixeaza energic. Se pun ouale pe rand, continuand sa mixam bine dupa fiecare.
Cand terminam de mixat ouale compozitia trebuie sa isi fi dublat volumul. Adaugam banana pasata cu furculita si continuam sa mixam. Turnam laptele, omogenizam si incorporam faina + praful de copt.
Ar trebui sa obtinem un aluat ca pentru chec, de consistenta unei smantani groase. Daca vi se pare ca aluatul este prea gros/ prea subtire mai adaugati putin lapte sau putina faina pana ajungeti la consistenta potrivita.
Porniti cuptorul cu 5 minute inainte de a baga prajiturile.
Puneti aluatul in forme si lasati la cuptor aproximativ 20-25 minute la foc mediu (180 grade cuptor electric) sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Adica sunt facute daca introduceti scobitoarea in aluat iar aceasta este curata cand o scoateti.
3. Dupa ce s-au racit prajiturelele, mixati crema, ornati prajiturile cu ea si decorati dupa plac.
Mie cam asa mi-a iesit varianta homemade :)
Daca vi se pare ca am omis ceva sau aveti vreo sugestie, nu ezitati sa lasati un comment sau sa-mi dati un feedback dupa ce incercati reteta :) Have fun baking!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu